8494 Signal Hill Road Manassas, VA, 20110
Mon-Fri 08:00 AM - 05:00 PM

سامانه عملیاتی بای پس خط گرم

با توجه به افزایش عمر تجهیزات خطوط نصب شده در سطح شبکه توزیع شهری و گسترش این خطوط که گاهاً دسترسی آن‌ها به راحتی میسر نمی باشد، لزوم تجهیز یک سیستم با قابلیت جایگزینی در شرایط تعویض و تعمیرات پیشگیرانه (PM) در خطوط هوایی، به شدت احساس می گردید. از این رو شرکت کیان ترانسفو اقدام به طراحی و ساخت تجهیز مودلار و متحرک که شامل تمام پارامترهای تجهیزات فشار متوسط به همراه اتصالات کاربردی با قابلیت اتصال سریع برای تامین برق بدون خاموشی برای مشترکین نمود. این سیستم به عنوان سیستم بای‌پس و جایگزین موقت برای خطوط هوایی ثابت با قابلیت دسترسی سخت و صعب‌العبور می‌باشد. با شرایط مذکور، لزوم ساخت تجهیزی که دارای حداقل وزن و ابعاد و در عین حال دارای سرعت عمل بالا در انتقال و برخورداری کامل از تجهیزات حفاظتی برای بارهای حساس و اضطراری باشد که امکان قطع شدن در مدت زمان طولانی در آن وجود ندارد، احساس می‌گردد، لذا سیستم بای‌پس با قابلیت مانیتورینگ و وضعیت شبکه و کلیدها از مرکز دیسپاچینگ طراحی، ساخته و آماده بهره برداری گردیده است.

سامانه عملیاتی بای پس خط گرم

مزایا و کاربردها:

  • جایگزین موقت خط اصلی و انشعابات به منظور جلوگیری از بی‌برق شدن مشترکان متصل به خط فشار متوسط در زمان PM خط هوایی فشار متوسط
  • قابلیت انشعاب‌گیری در طول مسیر بای‌پس جهت ترانسفورماتورهای نصب شده در مسیر و یا انشعابات شبکه از طریق انشعاب‌های دوراهی، سه‌راهی و چهارراهی
  • قابلیت مانیتورینگ توسط مرکز دیسپاچینگ از وضعیت کلیدها و نیز مشاهده عملیات پروژه توسط CVR بر روی ماشین از دیسپاچینگ (میزان جریان خط)
  • قابلیت اتصال شبکه هوایی و انشعابات در 6 نقطه
  • قابلیت افزایش طول مسیر بای‌پس با استفاده از کابل های 200 متری
  • حمل و نقل آسان باکس کلید مانوری سیستم به نقاط مختلف
  • نصب سریع سرکابل ها با توجه به کاورهای طراحی شده توسط شرکت کیان ترانسفو

 

سامانه تامین برق موقت مشترکین در شرایط اضطراری (پست سیار موبیل)

    با توجه به افزایش عمر تجهیزات پست­های نصب شده در سطح شبکه توزیع شهری و گسترش پست‌ها در مرکز ثقل بار مشترکین که گاهاً دسترسی آن‌ها به راحتی مسیر نمی­باشد، لزوم تجهیز یک سامانه با قابلیت جایگزینی در شرایط تعویض و تعمیرات پیشگیرانه (PM) در پست­ها به شدت احساس می‌گردید، از این رو به پیشنهاد و پیگیری کارشناسان شرکت توزیع برق مشهد و با همکاری شرکت کیان ترانسفو، طراحی و ساخت تجهیز مودلار و متحرک که شامل تمام پارامترهای تجهیزات فشار متوسط و فشار ضعیف به همراه اتصالات کاربردی با قابلیت اتصال سریع برای تامین برق تغذیه تا محل ورودی تابلوی اصلی پست باشد، انجام شد.

   این سامانه به عنوان پست اضطراری و جایگزین موقت برای پست­های ثابت پدمانتد تمام روغنی، پدمانتد گازی-روغنی، سوئیچ­گیرهای گازی و روغنی، کیوسک و ترانسفورماتورهای توزیع با قابلیت دسترسی سخت و صعب‌العبور می‌باشد. با شرایط مذکور، لزوم ساخت تجهیزی که دارای حداقل وزن و ابعاد و در عین حال دارای سرعت عمل بالا در انتقال و برخورداری کامل از تجهیزات حفاظتی برای بارهای حساس و اضطراری  باشد که امکان قطع شدن در مدت زمان طولانی در آن وجود ندارد، احساس می‌شد، لذا سامانه تامین برق موقت مشترکین در شرایط اضطراری (سهند) طراحی، ساخته و آماده بهره‌برداری گردیده است.

پست سیار موبیل

مزایا و کاربردها:

  • جایگزین موقت انواع پست­های کمپکت، سوئیچ‌خانه­ها، کیوسک­های آسیب­دیده در شرایط اضطراری که دسترسی به آن‌ها در زمان تعویض و یا تعمیرات اساسی زمان‌­بر و به راحتی امکان‌پذیر نمی­باشد.
  • جایگزین موقت ترانسفورماتورهای زمینی توزیع آسیب­دیده در شرایط اضطراری که در زمان تعویض و یا تعمیرات اساسی زمان‌­بر و به راحتی امکان‌پذیر نمی­باشد.
  • تامین برق موقت مشترکین یا پروژ­ه­های حساس و همچنین افزایش ظرفیت موقت شبکه (در کم‌ترین زمان ممکن).
  • افزایش ظرفیت موقت شبکه در شرایطی که به صورت کوتاه‌مدت ضرورت دارد.
  • افزایش سرعت عمل در زمان عملیات تعویض و یا جابجایی تجهیزات آسیب‌­دیده شبکه‌های توزیع با استفاده از تریلر طراحی شده به ویژه در مواردی که تجهیز آسیب‌دیده در محل مناسبی نبوده و استفاده از جرثقیل و لیقتراک مقدور نباشد.
  • تعویض چرخ­های ترانسفورماتورهای زمینی با استفاده از جک‌های هیدرولیکی طراحی شده در محل استقرار (در کم‌ترین زمان ممکن).
  • برقراری رینگ سرکابل­های پلاگین دو فیدر به منظور بای­پس کردن و حذف پست مورد نظر به طور موقت به ویژه در RMUهای معیوب.

 

سامانه عملیات بای پس کلید فشار متوسط زمینی (ویژه خط گرم)

با توجه به افزایش عمر تجهیزات پست‌های منصوب در سطح شبکه توزیع شهری و گسترش پست‌ها در مرکز ثقل بار مشترکین که گاهاً دسترسی آن‌ها به راحتی میسر نمی‎باشد، لزوم وجود یک سامانه با قابلیت بای‌پس تامین انرژی در شرایط تعمیرات پیشگیرانه در پست‌ها به شدت احساس می‌گردید، از این رو به پیشنهاد و پیگیری کارشناسان شرکت توزیع نیروی برق مشهد و با همکاری شرکت کیان ترانسفو، طراحی و ساخت تجهیزی مدولار و متحرک که شامل تمام پارامترها و تجهیزات سوئیچخانه فشار متوسط به همراه اتصالات کاربردی جهت برقراری لینک سریع برای تامین برق بای‌پس تغذیه تا محل ورودی تابلوی اصلی پست فشار متوسط باشد، انجام گرفت. این سیستم باید از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار باشد و قابلیت اتصال به تمام انواع پست‌های هوایی داخله موجود در شبکه زمینی کیوسک را داشته باشد. از طرفی باید حفاظت‌های لازم در سیستم دیده شده باشد که در هنگام بهره‌برداری، در صورت بروز هرگونه خطایی در سیستم پایین دست، از افزایش هزینه خطا بر روی سیستم جلوگیری نماید و آسیبی به تجهیزات تحت پوشش خود وارد ننماید که این حفاظت‌ها، کانکشن‌های پست سیار تامین موقت برق را پوشش خواهد داد.

بای پس کلید فشار متوسط زمینی

مزایا و کاربردها:

  • بای‌پس کلید فشار متوسط ویژه خط گرم در شرایط تعمیر و نگهداری
  • تامین برق فشار متوسط موقت مشترکین یا پروژ­ه­های بزرگ با زمان محدود
  • سرعت عمل بالا در زمان در عملیات بای‌پس و تعمیر تجهیزات آسیب­دیده خصوصاً در مواردی که به علت دسترسی نامناسب محل، امکان استفاده از تجهیزات سنگین مانند جرثقیل و لیقتراک وجود ندارد.
  • برقراری رینگ دو فیدر به منظور بای­پس کردن و برق‌دار بودن طی عملیات تعمیرات پست مورد نظر به طور موقت
  • سیار بودن و حداقل ابعاد با توجه محدودیت‌های فضایی محل کلید فشار متوسط زمینی
  • قابلیت افزودن تجهیزات دیسپاچینگ به پست از جمله مشاهده جریان ورودی و خروجی پست، قابلیت نصب دوربین CVR و وضعیت کلید پست
  • امکان ورود به نواحی با تراکم بالای شهری با توجه به طراحی صورت گرفته و مینیمم‌سازی ابعاد

 

پست کمپکت فوق توزیع 63 کیلوولت

 بهره‌برداری از نخستین پست بومی 63 کیلوولت کمپکت تمام ایرانی با ظرفیت 15 مگاولت آمپر در تاریخ 10 فروردین ماه 1394 با حضور مهندس "حمید چیت‌چیان" وزیر نیرو در مشهد انجام گرفت.

مراحل طراحی، اجرا و پیاده‌سازی این پست که برای نخستین بار از بهمن ماه سال 1392 آغاز شد، در مدت یک سال با همکاری دفتر تحقیقات، امور اتوماسیون پست‌ها، دفتر فنی انتقال، دفتر برنامه‌ریزی فنی و برآورد بار و امور دیسپاچینگ برق منطقه‌ای خراسان به عنوان کارفرما، شرکت منیران به عنوان مشاور و شرکت کیان ترانسفو به عنوان پیمانکار اجرا شد.

این پست با تجهیزات ایرانی ساخته شده و با توجه به نخستین تجربه ساخت پست کمپکت فوق توزیع، نیازمند استانداردهای ملی مربوط به این نوع پست‌ها می‌باشد.

این پست شامل یک ترانس 15 مگاولت آمپری است که با انشعاب از خط 63 کیلوولت توس- چناران تغذیه می‌شود و بر خلاف پست‌های معمول، به صورت ماژولار ساخته شده است.

ماژول‌های اصلی این پست شامل ماژول ترانس و کلیدخانه 20 کیلوولت است که از طریق کابل به یکدیگر متصل هستند؛ ضمن آن که این پست در زمینی به مساحت 120 متر مربع اجرا شده و با طراحی کلیدخانه 63 کیلوولت به صورت GIS، در آینده نزدیک می‌توان در زمینی به ابعاد کم‌تر نیز آن را اجرا نمود.

با توجه به کاهش قابل ملاحظه ابعاد پست‌های کمپکت، استفاده از این نوع پست در کلان‌شهرها، صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه زمین به دنبال خواهد داشت؛ ضمن آن که با توجه به ماژولار بودن پست، هزینه‌های مربوط به نصب و راه‌اندازی کاهش یافته و سرعت اجرا افزایش می‌یابد.

مزایا و کاربردها:

  • کاهش ابعاد زمین مورد نیاز با حذف کلیه اتاق‌های کنترل، مانیتورینگ و فیدرخانه 20 کیلوولت
  • کاهش تلفات شبکه با توجه به قابلیت نصب در نزدیک‌ترین نقطه به مراکز ثقل بار اتوماسیون کامل، بدون نیاز به اپراتور
  • انطباق با فضاهای تعریف شده شهری
  • حذف کامل حریم‌های فشار قوی و فشار متوسط
  • سرعت و سهولت در نصب و راه‌اندازی نسبت به پست‌های متداول با توجه به رشد سریع و پیش‌بینی نشده بار (به خصوص در مناطق پر تراکم شهری)
  • کاهش قابل توجه فواصل کابل‌کشی و وایرینگ و حذف سینی کابل‌های مربوطه (با توجه به حذف کامل اتاق کنترل پست)
  • عدم تاثیرپذیری از آلودگی‌های محیطی و عوامل جوی با توجه به ماژولار بودن پست
  • در نظر گرفتن کلیه الزامات حفاظتی مورد نظر بهره‌برداران شبکه و استفاده از رله‌های حفاظتی ساخت داخل
  • کاهش قابل ملاحظه حجم بتن‌ریزی برای اجرای فنداسیون پست نسبت به پست‌های متداول
  • حذف کلیه کلمپ‌ها، اتصالات و مقره‌های اتکایی بین ترانس‌های اصلی و کمکی نسبت به طرح پست‌های متداول

پست کمپکت 63 کیلو ولت